Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tangens

hoe zit dat nou precies met die tangens want ik snap er niks van

Eva va
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 19 december 2001

Antwoord

De tangens van een hoek wordt gedefinieerd met behulp van de sinus en de cosinus.
Is a de hoek dan geldt tan(a)=sin(a)/cos(a).
De definitie van sinus en cosinus verloopt als volgt.
Teken eerst een cirkel met straal 1 (en middelpunt O in een assenstelsel) die de positieve x-as snijdt in het punt E (1,0).
Zij A een punt op die cirkel.
De hoek a is dan EOA (steeds in tegenwijzerrichting van E naar A op de cirkel).
De sinus en de cosinus van a worden dan vast gelegd met behulp van de co-ordinaten van het punt A.
Is A(x,y), dan is:
sin(a) = y en cos(a) = x
Voor tan(a) geldt dan tan(a) = y/x.

dk
donderdag 20 december 2001

©2001-2024 WisFaq