Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagstuk wiskunde

Geachte wiskunde genie,
Ik heb een vraagstuk gemaakt maar mijn antwoord klopt niet met de antwoord van het boek en de leerkracht maar toch ben ik zeker dat mijn antwoord klopt :\

Dus de vraagstuk is: een firma produceert en verkoopt laptops. Hun jaarlijkse winst W(in euro) wordt gegeven door de formule W=-100000+5000x-0,25x2 (x=aantal verkochte laptop). Het aantal laptops dat de firma kan produceren (en dus ook verkopen) is afhankelijk van het aantal werknemers 'n' en wordt gegeven door de functie x=30n+0,01n2
Bereken in welke mate de winst zal veranderen als de firma een dertigste werknemer aanneemt.
Ik hoop dat jullie me hierby kunnen helpen want, ik heb maandag al examen wiskunde...
Groetjes

Michae
3de graad ASO - zaterdag 10 juni 2017

Antwoord

Hallo Michael,

Wat heb je zoal gedaan om dit vraagstuk op te lossen? Mijn begin zou zijn om voor zowel n=29 als voor n=30 eerst het aantal laptops x te berekenen dat kan worden geproduceerd in een jaar, en vervolgens bij elk van de uitkomsten de daarbij behorende winst te bepalen. Is dat wat je hebt gedaan?

Met vriendelijke groet,

FvL
zaterdag 10 juni 2017

©2001-2024 WisFaq