Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Onderlinge ligging rechte en yz-vlak

Ik moet de onderlinge ligging van het yz-vlak en de rechte a onderzoeken.
a -> x=2+3r
y=5-7r
z=-1+5r
Kunt u me vertellen hoe ik dit moet doen?

Normaal gezien vul je de parametervergelijkingen van de rechte in in de cartesiaanse vergelijking van het vlak. Moet dat hier ook? Wat is de cartesiaanse vergelijking dan van het yz-vlak?

Alvast bedankt!

Sarah
3de graad ASO - vrijdag 9 juni 2017

Antwoord

Voor het $yz$-vlak geldt $x=0$. Helpt dat?

WvR
vrijdag 9 juni 2017

©2001-2024 WisFaq