Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Parameters k en m

Beste

Voor welke k en m gaat het vlak 4x + ky + mz+ 12 = 0 door de punten (0,-4,-3) en (1,2,7).

Hoe kan ik deze oefening oplossen?

Groeten

jaris
3de graad ASO - donderdag 25 mei 2017

Antwoord

Vul de coördinaten de punten in de vergelijking in. Je krijgt dan een stelsel van twee vergelijkingen met twee onbekenden $k$ en $m$. Dat kan je wel oplossen denk ik...

-4k+-3m+12=0
4+2k+7m+12=0

Enz...!?

WvR
donderdag 25 mei 2017

©2001-2024 WisFaq