Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Drie vlakken alpha beta en gamma in de ruimte

Beste

Gegeven zijn de drie vlakken alpha beta en gamma in de ruimte.
alpha ; x + my +z = 2m
beta ; x + y + z = 0
gamma ; (m+1)x + my + z = m

a) bepaal een waarde voor m zodat de drie vlakken juist één punt gemeen hebben dat 3 gehele coordinaatgtalleen heeft. geef voor elke gevonden waarde van m de coordinaat van het gemeenschappelijk punt

b) Bepaal m zodat de drie vlakken eenzelfde rechte bevatten.

c) bepaal m zodat de 3 vlakken geen gemeenschappelijk punt bevatten. beschrijf dan hoe de vlakken alpha beta en gamma gelegen zijn.

Dit komt uit een toelatingsexaam burgelijk ingenier, maar ik weet niet hoe ik deze vragen moet oplossen.
ps. dit is ter voorbereiding vooor de examen volgende week.
Kan iemand me aub helpen?

MVG

Jaris

jaris
3de graad ASO - woensdag 24 mei 2017

Antwoord

Op Snijpunt tussen drie vlakken staat al een deel van je antwoord. Kan je 't verder zelf? Laat je nog even zien hoe en wat?

WvR
woensdag 24 mei 2017

 Re: Drie vlakken alpha beta en gamma in de ruimte 

©2001-2024 WisFaq