\require{AMSmath} Druk x uit in y Herleid de volgende vergelijking zo dat x wordt uitgedrukt in y.\eqalign{y+6=\frac{x+y}{x-y}} Bachir Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 22 mei 2017 Antwoord Druk x uit in y: \eqalign{y + 6 = \frac{{x + y}} {{x - y}}} Eerst kruislings vermenigvuldigen en de haakjes wegwerken: \eqalign{ & (x - y)(y + 6) = x + y \cr & xy + 6x - y^2 - 6y = x + y \cr} Dan alle termen met x links en de rest rechts: xy + 5x = y^2 + 7y Dan x buiten haakjes halen en delen: \eqalign{ & x(y + 5) = y^2 + 7y \cr & x = \frac{{y^2 + 7y}} {{y + 5}} \cr} ...mission accomplished... WvR maandag 22 mei 2017 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Herleid de volgende vergelijking zo dat x wordt uitgedrukt in y.\eqalign{y+6=\frac{x+y}{x-y}} Bachir Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 22 mei 2017
Bachir Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 22 mei 2017
Druk x uit in y: \eqalign{y + 6 = \frac{{x + y}} {{x - y}}} Eerst kruislings vermenigvuldigen en de haakjes wegwerken: \eqalign{ & (x - y)(y + 6) = x + y \cr & xy + 6x - y^2 - 6y = x + y \cr} Dan alle termen met x links en de rest rechts: xy + 5x = y^2 + 7y Dan x buiten haakjes halen en delen: \eqalign{ & x(y + 5) = y^2 + 7y \cr & x = \frac{{y^2 + 7y}} {{y + 5}} \cr} ...mission accomplished... WvR maandag 22 mei 2017
WvR maandag 22 mei 2017
©2001-2025 WisFaq