\require{AMSmath} Afgeleide van tangens hyperbolicus Ik weet dat geldt:f(x)=tanh(x)f'(x)=((exp(x)+exp(-x))·(exp(-x)+exp(x))-(exp(x)-exp(-x))2)/(exp(-x)+exp(x))2Maar is die afgeleide niet een ietsiepietsie makkelijker te schrijven?Ik gebruik nu f'(x)=1-abs(tanh(x) (komt aardig in de buurt, maar is het niet.) Ben Student universiteit - woensdag 12 maart 2003 Antwoord tanh(x)ºsinh(x)/cosh(x)[tanh(x)]'={cosh2x-sinh2x}/cosh2x = 1 - tanh2xgroeten,martijn mg woensdag 12 maart 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik weet dat geldt:f(x)=tanh(x)f'(x)=((exp(x)+exp(-x))·(exp(-x)+exp(x))-(exp(x)-exp(-x))2)/(exp(-x)+exp(x))2Maar is die afgeleide niet een ietsiepietsie makkelijker te schrijven?Ik gebruik nu f'(x)=1-abs(tanh(x) (komt aardig in de buurt, maar is het niet.) Ben Student universiteit - woensdag 12 maart 2003
Ben Student universiteit - woensdag 12 maart 2003
tanh(x)ºsinh(x)/cosh(x)[tanh(x)]'={cosh2x-sinh2x}/cosh2x = 1 - tanh2xgroeten,martijn mg woensdag 12 maart 2003
mg woensdag 12 maart 2003
©2001-2024 WisFaq