\require{AMSmath} Afgeleide functie Hoe bereken je de afgeleide functie van:f(x)=(3x-5)·√(1+2x)3 ofli 3de graad ASO - maandag 15 mei 2017 Antwoord Dat gaat zo:$\eqalign{ & f(x) = (3x - 5) \cdot \left( {\sqrt {1 + 2x} } \right)^3 \cr & f\,'(x) = 3 \cdot \left( {\sqrt {1 + 2x} } \right)^3 + (3x - 5) \cdot 3 \cdot \left( {\sqrt {1 + 2x} } \right)^2 \cdot \frac{1}{{2\sqrt {1 + 2x} }} \cdot 2 \cr & f\,'(x) = 3 \cdot \left( {\sqrt {1 + 2x} } \right)^3 + \frac{{3(3x - 5)\left( {\sqrt {1 + 2x} } \right)^2 }}{{\sqrt {1 + 2x} }} \cr & f\,'(x) = 3 \cdot \left( {\sqrt {1 + 2x} } \right)^3 + 3(3x - 5)\left( {\sqrt {1 + 2x} } \right) \cr & f\,'(x) = 3 \cdot \sqrt {1 + 2x} \left( {\left( {\sqrt {1 + 2x} } \right)^2 + 3x - 5} \right) \cr & f\,'(x) = 3 \cdot \sqrt {1 + 2x} \left( {1 + 2x + 3x - 5} \right) \cr & f\,'(x) = 3 \cdot \sqrt {1 + 2x} \left( {5x - 4} \right) \cr}$Dat is dan de productregel en de kettingregel.Helpt dat? WvR maandag 15 mei 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bereken je de afgeleide functie van:f(x)=(3x-5)·√(1+2x)3 ofli 3de graad ASO - maandag 15 mei 2017
ofli 3de graad ASO - maandag 15 mei 2017
Dat gaat zo:$\eqalign{ & f(x) = (3x - 5) \cdot \left( {\sqrt {1 + 2x} } \right)^3 \cr & f\,'(x) = 3 \cdot \left( {\sqrt {1 + 2x} } \right)^3 + (3x - 5) \cdot 3 \cdot \left( {\sqrt {1 + 2x} } \right)^2 \cdot \frac{1}{{2\sqrt {1 + 2x} }} \cdot 2 \cr & f\,'(x) = 3 \cdot \left( {\sqrt {1 + 2x} } \right)^3 + \frac{{3(3x - 5)\left( {\sqrt {1 + 2x} } \right)^2 }}{{\sqrt {1 + 2x} }} \cr & f\,'(x) = 3 \cdot \left( {\sqrt {1 + 2x} } \right)^3 + 3(3x - 5)\left( {\sqrt {1 + 2x} } \right) \cr & f\,'(x) = 3 \cdot \sqrt {1 + 2x} \left( {\left( {\sqrt {1 + 2x} } \right)^2 + 3x - 5} \right) \cr & f\,'(x) = 3 \cdot \sqrt {1 + 2x} \left( {1 + 2x + 3x - 5} \right) \cr & f\,'(x) = 3 \cdot \sqrt {1 + 2x} \left( {5x - 4} \right) \cr}$Dat is dan de productregel en de kettingregel.Helpt dat? WvR maandag 15 mei 2017
WvR maandag 15 mei 2017
©2001-2024 WisFaq