\require{AMSmath} P uit een macht van e uitrekenen Hallo, ik ben aan het leren voor mijn eindexamen maar kom niet uit deze vraag en hoop dat u het misschien uit kan leggen.De formule is 10p·e-p=40p·e-4pals uitkomst geeft het boek 1/3ln(4)Ik dacht dat je het in iedergeval kan herleiden tot p · e-p = 4p · e-4pen dan misschien tot e-p = 4 · e-4p maar verder kom ik niet.Kunt u uitleggen hoe ze bij deze uitkomst komen? Alvast erg bedankt. Sjoerd Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 28 april 2017 Antwoord Wat dacht je hiervan?$\begin{array}{l} 10p \cdot e^{ - p} = 40p \cdot e^{ - 4p} \\ p \cdot e^{ - p} = 4p \cdot e^{ - 4p} \\ 4p \cdot e^{ - 4p} - p \cdot e^{ - p} = 0 \\ 4p - p \cdot e^{3p} = 0 \\ p(4 - e^{3p} ) = 0 \\ p = 0 \vee 4 - e^{3p} = 0 \\ p = 0 \vee e^{3p} = 4 \\ p = 0 \vee 3p = \ln (4) \\ p = 0 \vee p = \frac{1}{3}\ln (4) \\ \end{array}$Kijk maar 's waar het probleem zit... Zorg dat alle stappen volstrekt helder en duidelijk zijn! WvR vrijdag 28 april 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, ik ben aan het leren voor mijn eindexamen maar kom niet uit deze vraag en hoop dat u het misschien uit kan leggen.De formule is 10p·e-p=40p·e-4pals uitkomst geeft het boek 1/3ln(4)Ik dacht dat je het in iedergeval kan herleiden tot p · e-p = 4p · e-4pen dan misschien tot e-p = 4 · e-4p maar verder kom ik niet.Kunt u uitleggen hoe ze bij deze uitkomst komen? Alvast erg bedankt. Sjoerd Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 28 april 2017
Sjoerd Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 28 april 2017
Wat dacht je hiervan?$\begin{array}{l} 10p \cdot e^{ - p} = 40p \cdot e^{ - 4p} \\ p \cdot e^{ - p} = 4p \cdot e^{ - 4p} \\ 4p \cdot e^{ - 4p} - p \cdot e^{ - p} = 0 \\ 4p - p \cdot e^{3p} = 0 \\ p(4 - e^{3p} ) = 0 \\ p = 0 \vee 4 - e^{3p} = 0 \\ p = 0 \vee e^{3p} = 4 \\ p = 0 \vee 3p = \ln (4) \\ p = 0 \vee p = \frac{1}{3}\ln (4) \\ \end{array}$Kijk maar 's waar het probleem zit... Zorg dat alle stappen volstrekt helder en duidelijk zijn! WvR vrijdag 28 april 2017
WvR vrijdag 28 april 2017
©2001-2024 WisFaq