Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 84310 

Re: Lengte van een sinusperiode

Bedankt voor de snelle reactie. Ik vraag me meteen af is er een beademingsformule denkbaar die wel analytisch oplosbaar is?

Wim &
Student universiteit - vrijdag 21 april 2017

Antwoord

Volg de link: daar staat een paar regels verder een machtreeksontwikkeling; om die te gebruiken moet je nog even $\sqrt2$ buiten de haakjes halen:
$$
\sqrt2\int_0^{2\pi}\sqrt{1-\frac12\sin^2x}\,\mathrm{d}x
$$
Je kunt de integraal ook numeriek aanpakken.

kphart
vrijdag 21 april 2017

©2001-2024 WisFaq