\require{AMSmath} Logaritmische vergelijking f(x) = log(x)g(x) = -log(x-3)Ik kom er maar niet uit hoe ik van deze twee formule de snijpunten kan bepalen. Sam Student hbo - zaterdag 15 april 2017 Antwoord f(x)=g(x) geeft: log(x)=-log(x-3) log(x)+log(x-3)=0 log(x(x-3))=log(1) x(x-3)=1 x2-3x-1=0 ...en dan verder oplossen en daarna nog even controleren of je oplossingen voldoen aan de oorspronkelijk vergelijking.Rekenregels voor machten en logaritmen WvR zaterdag 15 april 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
f(x) = log(x)g(x) = -log(x-3)Ik kom er maar niet uit hoe ik van deze twee formule de snijpunten kan bepalen. Sam Student hbo - zaterdag 15 april 2017
Sam Student hbo - zaterdag 15 april 2017
f(x)=g(x) geeft: log(x)=-log(x-3) log(x)+log(x-3)=0 log(x(x-3))=log(1) x(x-3)=1 x2-3x-1=0 ...en dan verder oplossen en daarna nog even controleren of je oplossingen voldoen aan de oorspronkelijk vergelijking.Rekenregels voor machten en logaritmen WvR zaterdag 15 april 2017
WvR zaterdag 15 april 2017
©2001-2024 WisFaq