Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 84258 

Re: Variabelen vrijmaken bij modulusfuncties

Ik loop al vast bij het bedenken van een voorbeeld. Bij een gebroken functie is een voorbeeld: y = x+3/x-2. Als je dit schrijft x=y dan komt eruit x = 2y+3/y-1. Bij een modulus functie is een voorbeeld: y = |x-3| + 3. Hoe kan je dit nu schrijven x=y?

Iris N
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 12 april 2017

Antwoord

Ik zo'n geval moet je twee mogelijkheden onderscheiden:

Als x$<$3 dan geldt: x=6-y
Als x$\ge$3 dan geldt: x=y

Er is dus niet één functie.

WvR
woensdag 12 april 2017

©2001-2024 WisFaq