Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Voetpunt van de loodlijn

Beste helper,

In de opgave zijn telkens een punt A en een vergelijking van een lijn gegeven. De vraag is: hoe bepaal je het voetpunt van de loodlijn uit A op de gegeven lijn.

A =(1,-2)
lijn: 2x-3y=0
Antwoord: (-3/13,-2/13)

Waar ik niet uitkom is hoe het voetpunt berekend wordt. De vergelijking van de lijn door A die de gegeven lijn loodrecht snijdt kan je berekenen met het gegeven dat vector -b,a en b,-a loodrecht op vector a,b staan.

De vergelijking van de lijn vanuit punt A die de gegeven lijn loodrecht snijdt is dan 3x + 2y = -1. Mijn vraag is nu hoe bereken je het voetpunt?

Alvast bedankt. mvg Onno

Onno
Student hbo - donderdag 30 maart 2017

Antwoord

Los onderstaand stelsel op om de coördinaten van het snijpunt van lijn en loodlijn te vinden:

2x-3y=0
3x+2y=-1

Helpt dat?

WvR
donderdag 30 maart 2017

©2001-2024 WisFaq