\require{AMSmath} Hoeveel cm² van de doos blijft er over? Als ik een vierkante doos van 32 cm bij 32 cm heb en ik doe er een vlaai in met een diameter van 30 cm hoeveel cm² van de doos is er dan zichtbaar? Laura Leerling bovenbouw vmbo - dinsdag 28 maart 2017 Antwoord Wiskundig gezien heb je een vierkant van 32 bij 32 cm en een cirkel met een diameter van 30. Dat ziet er dan ongeveer zo uit:Bereken de oppervlakte van het vierkant:32·32=1024 cm2Bereken de oppervlakte van de cirkel:$\frac{1}{4}$·$\pi$·302=225$\pi$Wat is er nu zichtbaar?1024-225$\pi$Dat is dan ongeveer 317 cm2.Helpt dat? Oppervlakte en omtrek cirkel WvR dinsdag 28 maart 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als ik een vierkante doos van 32 cm bij 32 cm heb en ik doe er een vlaai in met een diameter van 30 cm hoeveel cm² van de doos is er dan zichtbaar? Laura Leerling bovenbouw vmbo - dinsdag 28 maart 2017
Laura Leerling bovenbouw vmbo - dinsdag 28 maart 2017
Wiskundig gezien heb je een vierkant van 32 bij 32 cm en een cirkel met een diameter van 30. Dat ziet er dan ongeveer zo uit:Bereken de oppervlakte van het vierkant:32·32=1024 cm2Bereken de oppervlakte van de cirkel:$\frac{1}{4}$·$\pi$·302=225$\pi$Wat is er nu zichtbaar?1024-225$\pi$Dat is dan ongeveer 317 cm2.Helpt dat? Oppervlakte en omtrek cirkel WvR dinsdag 28 maart 2017
WvR dinsdag 28 maart 2017
©2001-2024 WisFaq