Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Fourier analyse

Als je een blokgolf hebt die even en oneven is. Hoe splits je deze dan in een even en oneven deel?

Laura
Student hbo - zaterdag 25 maart 2017

Antwoord

Als een functie tegelijk even en oneven is dan is het de nulfunctie. Immers, voor elke $x$ geldt dan $f(-x)=f(x)$ (even) čn $f(-x)=-f(x)$ (oneven) en dus $f(-x)=0$ en ook $f(x)=0$.
Jouw blokgolf zou dan constant nul zijn.

kphart
zaterdag 25 maart 2017

©2001-2024 WisFaq