\require{AMSmath} Wortels Ik kom de volgende vragen tegen en weet niet hoe ik ze op moet lossen. Arian Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 24 maart 2017 Antwoord Hallo Arian,Wat betreft de eerste vraag:Schrijf de wortels als een macht, zie Rekenregels voor machten:(regel M8)Herleid tot één macht:(regel M3)Herschrijf de gebroken macht naar een wortelvorm:(regel M9)Wat betreft vraag 2:Schrijf de getallen 9 en 27 als machten van hetzelfde grondtal. In dit geval: 9=32 en 27=33Schrijf de wortels als een macht (regel M9)Herleid tot één macht (regel M4)Schrijf de gebroken macht weer als wortelvorm (regel M9) GHvD vrijdag 24 maart 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kom de volgende vragen tegen en weet niet hoe ik ze op moet lossen. Arian Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 24 maart 2017
Arian Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 24 maart 2017
Hallo Arian,Wat betreft de eerste vraag:Schrijf de wortels als een macht, zie Rekenregels voor machten:(regel M8)Herleid tot één macht:(regel M3)Herschrijf de gebroken macht naar een wortelvorm:(regel M9)Wat betreft vraag 2:Schrijf de getallen 9 en 27 als machten van hetzelfde grondtal. In dit geval: 9=32 en 27=33Schrijf de wortels als een macht (regel M9)Herleid tot één macht (regel M4)Schrijf de gebroken macht weer als wortelvorm (regel M9) GHvD vrijdag 24 maart 2017
GHvD vrijdag 24 maart 2017
©2001-2024 WisFaq