Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ik heb een formule nodig voor een programma

ik ben een programma aan het maken en ik zou graag een formule daarvoor willen hebben
dus als de kans 1 op 8000 is en ik heb 16000 keer geprobeert wat is dan mijn kans dat het gelukt is, en de formule?

Noah
Leerling mbo - donderdag 23 maart 2017

Antwoord

Stel je probeert het 1 keer dan is de kans dat het niet is gelukt $\frac{7999}{8000}$.
De kans dat het in 16000 keer proberen geen enkele keer is gelukt is dan ${(\frac{7999}{8000})}^{16000}$.
De kans dat het dan tenminste 1 keer is gelukt is dan $1-{(\frac{7999}{8000})}^{16000}$

hk
donderdag 23 maart 2017

©2001-2024 WisFaq