Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Aantonen goniometrie (3)

Hoe kan je bewijzen dat (cosa/1-sina) - (cosa/1+sina) = 2tana ?

axelle
2de graad ASO - zaterdag 18 maart 2017

Antwoord

Hallo Axelle,

Allereerst: let goed op de haakjes. Je bedoelt waarschijnlijk:

(cos a)/(1-sin a) - (cos a)/(1+sin a) = 2tan a

Bewijs dit door:
  • Linker lid onder één noemer brengen
  • Vereenvoudig de noemer door gebruik te maken van:
    sin2a + cos2a = 1
  • Bedenk dat sin x/cos x=tan x
Lukt het hiermee?

GHvD
zaterdag 18 maart 2017

©2001-2024 WisFaq