\require{AMSmath} Oppervlakte met pi De inhoud van een cilinder bereken je met de formule:I=$\pi$ x r2 x hr = de straal en h de hoogte. Voor een blik waarvan de hoogte 5 keer zo groot is als de straal, is de formule te schrijven als:I=p x hqHoe reken je exact de p en q uit? Graag wil ik zsm antwoord met berekening! :) Sophie Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 13 maart 2017 Antwoord Hallo Sophie,Wanneer de hoogte 5 keer zo groot is als de straal, dan geldt dus:h=5r dusr=h/5De formule voor de inhoud wordt dan:I = $\pi$·(h/5)2·hNu nog even 'opschonen' met behulp van de Rekenregels voor machten en je p en q rollen er zo uit! GHvD maandag 13 maart 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De inhoud van een cilinder bereken je met de formule:I=$\pi$ x r2 x hr = de straal en h de hoogte. Voor een blik waarvan de hoogte 5 keer zo groot is als de straal, is de formule te schrijven als:I=p x hqHoe reken je exact de p en q uit? Graag wil ik zsm antwoord met berekening! :) Sophie Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 13 maart 2017
Sophie Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 13 maart 2017
Hallo Sophie,Wanneer de hoogte 5 keer zo groot is als de straal, dan geldt dus:h=5r dusr=h/5De formule voor de inhoud wordt dan:I = $\pi$·(h/5)2·hNu nog even 'opschonen' met behulp van de Rekenregels voor machten en je p en q rollen er zo uit! GHvD maandag 13 maart 2017
GHvD maandag 13 maart 2017
©2001-2024 WisFaq