Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Raaklijnen a.d.h.v. snijpunten

Als de snijpunten van 2 krommen (1/2,0) en (-1/2,0) zijn, en ik de vergelijking van de raaklijn moet zoeken, weet ik niet wat alles is in de volgende formule ( voor de vergelijking van de raaklijn )
y = f(a) + f'(a)*(x-a)
Wat moet ik dan als a nemen ? En van wat moet ik de afgeleide nemen ?

K.
3de graad ASO - dinsdag 11 maart 2003

Antwoord

Hoi,

Wat handiger is:

y=b+f'(a)·(x-a)
waarbij:
f'(a)=helling
a=x coordinaat
b=y coordinaat

Voorbeeld

f(x)= x2+2x

gevraagd: de vergelijking van de raaklijn in het punt (4,24)

f'(4)=10
a=4
b=24

24+10(x-4)= 10x-16

Ik hoop dat je hiermee geholpen bent.

pl
dinsdag 11 maart 2003

©2001-2024 WisFaq