\require{AMSmath} Junior wiskunde olympiade Als $x^2 = x+1$ en $x^7 = 13x + y$, waaraan is $y$ dan gelijk? Aderik 2de graad ASO - donderdag 9 maart 2017 Antwoord Hallo Aderik,We weten dat $x^2 = x+1$.Dan is $x^3 = x\cdot x^2 = x(x+1) = x^2 + x = x + 1 + x = 2x + 1$.En $x^4 = x\cdot x^3 = x(2x+1) = \dots$ enzovoort. Dit kun je denk ik zelf voortzetten.Junior wiskunde olympiadeMet vriendelijke groet, FvL donderdag 9 maart 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als $x^2 = x+1$ en $x^7 = 13x + y$, waaraan is $y$ dan gelijk? Aderik 2de graad ASO - donderdag 9 maart 2017
Aderik 2de graad ASO - donderdag 9 maart 2017
Hallo Aderik,We weten dat $x^2 = x+1$.Dan is $x^3 = x\cdot x^2 = x(x+1) = x^2 + x = x + 1 + x = 2x + 1$.En $x^4 = x\cdot x^3 = x(2x+1) = \dots$ enzovoort. Dit kun je denk ik zelf voortzetten.Junior wiskunde olympiadeMet vriendelijke groet, FvL donderdag 9 maart 2017
FvL donderdag 9 maart 2017
©2001-2024 WisFaq