\require{AMSmath} Rekenen met verhoudingen Is er een formule (tip) om 1500 m2 te verdelen in het volgende verhouding: 4 : 1 : 5 : 4 hka Student hbo - zondag 5 maart 2017 Antwoord Bij een verhouding van 4:1:5:4 heb je te maken met 14 delen. Dus verdeel je totaal in:$\eqalign{\frac{4}{{14}}:\frac{1}{{14}}:\frac{5}{{14}}:\frac{4}{{14}}}$Merk op dat de breuken samen 1 zijn. Dus je krijgt:$\eqalign{ & \frac{4}{{14}} \times 1500 \cr & \frac{1}{{14}} \times 1500 \cr & \frac{5}{{14}} \times 1500 \cr & \frac{4}{{14}} \times 1500 \cr} $Lukt het dan? WvR zondag 5 maart 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Is er een formule (tip) om 1500 m2 te verdelen in het volgende verhouding: 4 : 1 : 5 : 4 hka Student hbo - zondag 5 maart 2017
hka Student hbo - zondag 5 maart 2017
Bij een verhouding van 4:1:5:4 heb je te maken met 14 delen. Dus verdeel je totaal in:$\eqalign{\frac{4}{{14}}:\frac{1}{{14}}:\frac{5}{{14}}:\frac{4}{{14}}}$Merk op dat de breuken samen 1 zijn. Dus je krijgt:$\eqalign{ & \frac{4}{{14}} \times 1500 \cr & \frac{1}{{14}} \times 1500 \cr & \frac{5}{{14}} \times 1500 \cr & \frac{4}{{14}} \times 1500 \cr} $Lukt het dan? WvR zondag 5 maart 2017
WvR zondag 5 maart 2017
©2001-2024 WisFaq