Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afstand in een trapezium

Gegeven is een trapezium ABCD waarbij AB//CD
|AB|= 8, |CD|=3, |AD| = 3 en |BC|=4.
M is het midden van AB en N is het midden van CD.
Bereken |MN|

Ik weet niet goed wat ik hier moet doen. Ik loop een beetje vast in mijn manier van oplossen. Ik denk dat ik iets met Pythagoras moet doen, maar ik kom niet verder, omdat ik de hoogte niet weet.

Gonnek
Student hbo - maandag 27 februari 2017

Antwoord

Als je een lijnstuk door $D$ trekt parallel aan $BC$ naar een punt $E$ op $AB$ dan is $AED$ een rechthoekige ($3$-$4$-$5$-)driehoek. De hoogte van die driehoek is ook de hoogte van het trapezium.

kphart
maandag 27 februari 2017

 Re: Afstand in een trapezium 

©2001-2024 WisFaq