\require{AMSmath} Rekenregels voor het differentiëren Ik heb op school de volgende formule gekregen, waar ik de afgeleide van moet hebben. Ik heb alleen echt geen flauw idee hoe ik deze kan berekenen. De formule is als volgt:(2$\pi$√2l)/√3g · √((1-3u+3u2)/(1-2u))Heeft u een idee hoe ik dit moet doen?Rekenregels voor het differentiëren beaudi Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 16 februari 2017 Antwoord Als het een functie is van $u$ dan is het eerste stuk een constante en dan gaat uit om het differentiëren van:$\eqalign{f(u) = \sqrt {\frac{{1 - 3u + 3u^2 }}{{1 - 2u}}}}$Je krijgt dan:$\eqalign{ & f'(u) = \frac{1}{{2\sqrt {\frac{{1 - 3u + 3u^2 }}{{1 - 2u}}} }} \times - \frac{{6u^2 - 6u + 1}}{{(2u - 1)^2 }} \cr & f'(u) = - \frac{{6u^2 - 6u + 1}}{{2(2u - 1)^2 \sqrt {\frac{{1 - 3u + 3u^2 }}{{1 - 2u}}} }} \cr} $Uiteindelijk wordt het:$\eqalign{f'(u) = - \frac{{2\pi \sqrt 2 l}}{{\sqrt 3 g}} \cdot \frac{{6u^2 - 6u + 1}}{{2(2u - 1)^2 \sqrt {\frac{{1 - 3u + 3u^2 }}{{1 - 2u}}} }}}$Bedoel je dat? WvR vrijdag 17 februari 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb op school de volgende formule gekregen, waar ik de afgeleide van moet hebben. Ik heb alleen echt geen flauw idee hoe ik deze kan berekenen. De formule is als volgt:(2$\pi$√2l)/√3g · √((1-3u+3u2)/(1-2u))Heeft u een idee hoe ik dit moet doen?Rekenregels voor het differentiëren beaudi Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 16 februari 2017
beaudi Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 16 februari 2017
Als het een functie is van $u$ dan is het eerste stuk een constante en dan gaat uit om het differentiëren van:$\eqalign{f(u) = \sqrt {\frac{{1 - 3u + 3u^2 }}{{1 - 2u}}}}$Je krijgt dan:$\eqalign{ & f'(u) = \frac{1}{{2\sqrt {\frac{{1 - 3u + 3u^2 }}{{1 - 2u}}} }} \times - \frac{{6u^2 - 6u + 1}}{{(2u - 1)^2 }} \cr & f'(u) = - \frac{{6u^2 - 6u + 1}}{{2(2u - 1)^2 \sqrt {\frac{{1 - 3u + 3u^2 }}{{1 - 2u}}} }} \cr} $Uiteindelijk wordt het:$\eqalign{f'(u) = - \frac{{2\pi \sqrt 2 l}}{{\sqrt 3 g}} \cdot \frac{{6u^2 - 6u + 1}}{{2(2u - 1)^2 \sqrt {\frac{{1 - 3u + 3u^2 }}{{1 - 2u}}} }}}$Bedoel je dat? WvR vrijdag 17 februari 2017
WvR vrijdag 17 februari 2017
©2001-2024 WisFaq