\require{AMSmath} Vereenvoudig wortels Bij de vaardigheden kwam ik dit tegen en ik kwam er niet uit. De opdracht is om het te vereenvoudigen √(3/2) · √(8/3) · 3√1/2 Ik snap niet wat je met de derdemachtswortel moet doen. Kim Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 14 februari 2017 Antwoord Hallo Kim, Het gedeelte √(3/2) · √(8/3) kan je vereenvoudigen tot: √(3/2·8/3) = √(24/6) = √4 = 2 Wanneer je geen breuken onder een wortelteken wilt, schrijf je 3√(1/2) eerst als: 3√(1/2) = (3√1))/(3√2) = 1/(3√2) Vervolgens teller en noemer vermenigvuldigen met (3√2)2 om de wortel in de noemer kwijt te raken: 1/(3√2) · (3√2)2/(3√2)2 = (3√2)2/2 = (3√4)/2 Samen met je eerder genoemde factor 2 wordt het geheel dan: √(3/2) · √(8/3) · 3√1/2 = 2·1/2·3√4 = 3√4 GHvD dinsdag 14 februari 2017 Re: Vereenvoudig wortels ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bij de vaardigheden kwam ik dit tegen en ik kwam er niet uit. De opdracht is om het te vereenvoudigen √(3/2) · √(8/3) · 3√1/2 Ik snap niet wat je met de derdemachtswortel moet doen. Kim Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 14 februari 2017
Kim Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 14 februari 2017
Hallo Kim, Het gedeelte √(3/2) · √(8/3) kan je vereenvoudigen tot: √(3/2·8/3) = √(24/6) = √4 = 2 Wanneer je geen breuken onder een wortelteken wilt, schrijf je 3√(1/2) eerst als: 3√(1/2) = (3√1))/(3√2) = 1/(3√2) Vervolgens teller en noemer vermenigvuldigen met (3√2)2 om de wortel in de noemer kwijt te raken: 1/(3√2) · (3√2)2/(3√2)2 = (3√2)2/2 = (3√4)/2 Samen met je eerder genoemde factor 2 wordt het geheel dan: √(3/2) · √(8/3) · 3√1/2 = 2·1/2·3√4 = 3√4 GHvD dinsdag 14 februari 2017
GHvD dinsdag 14 februari 2017
©2001-2024 WisFaq