\require{AMSmath} Formule van Cardano x3-15x-4=0 komt met de formule van Cardano 4 uit. Hoe vind ik de andere 2 nulpunten? Quincy 3de graad ASO - donderdag 9 februari 2017 Antwoord Hallo Quincy,Als $x=4$ een oplossing is, dan kun je altijd $x-4$ uitdelen: $x^3-15x-4$ wordt dan $(x-4)(x^2+4x+1)$. Kun je dan verder?Groet, FvL donderdag 9 februari 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
x3-15x-4=0 komt met de formule van Cardano 4 uit. Hoe vind ik de andere 2 nulpunten? Quincy 3de graad ASO - donderdag 9 februari 2017
Quincy 3de graad ASO - donderdag 9 februari 2017
Hallo Quincy,Als $x=4$ een oplossing is, dan kun je altijd $x-4$ uitdelen: $x^3-15x-4$ wordt dan $(x-4)(x^2+4x+1)$. Kun je dan verder?Groet, FvL donderdag 9 februari 2017
FvL donderdag 9 februari 2017
©2001-2024 WisFaq