Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Machten met complexe getallen

Beste,
Het lukt niet voor deze oefening.

(1+i)2017

Wilt u a.u.b. helpen.

Dank u.

Danyaa
3de graad ASO - woensdag 8 februari 2017

Antwoord

Hallo Danyaal,

Heb je er aan gedacht om 1+i te herschrijven in de polaire vorm? Dan krijg je $\eqalign{1+i=\sqrt{2}\cdot e^{\frac{\pi}{4}i}}$.
Ik denk dat je daar beter mee uit de voeten kunt.

Tweede idee, als je geen weet hebt van de polaire vorm, is eens met het volgende te werken:

$(1+i)^2=2i$, dus $(1+i)^4=(2i)^2=-4$

Groet,

FvL
woensdag 8 februari 2017

©2001-2024 WisFaq