Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 83833 

Re: Functies met parameters

Ik kom niet meer verder nadat ik de coordinaten heb gelijkgesteld aan de formule y=2x+8
Kan iemand het uitwerken voor mij?

monish
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 7 februari 2017

Antwoord

fp'(x)=-0.5x+p+2
Nulstellen levert xtop=2p+4
Invullen in fp(x)=-0.25x2 +(p+2)·x+p3 levert ytop=p3+p2+4p+4
Nu invullen in y=2x+8 levert: p3+p2+4p+4=2(2p+4)+8, dus
p3+p2-12=0
Nu moet je deze vergelijking zien op te lossen.
Je kunt nagaan dat p=2 de enige oplossing van deze vergelijking is.

hk
dinsdag 7 februari 2017

©2001-2024 WisFaq