Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte tussen krommen

Ik heb een vraag ivm met het berekenen van een oppervlakte tussen krommen. Meer bepaald: ik heb een kromme (r=f(o)=2cos(o/2)) en een cirkel x2 + y2=1.
Ik weet hoe je de snijpunten van beide berekent en bij deze kom ik uit: 2$\pi$/3 en -2$\pi$/3.
Maar nu zit ik vast... Men vraagt het oppervlak van het gebied binnen de kromme en buiten de eenheidscirkel. Moet ik dit doen adh van de integraal specifiek voor een oppervlakte met poolcoordinaten?
Alvast bedankt!

Emma
3de graad ASO - zondag 22 januari 2017

Antwoord

Ja, je moet alles in poolcoördinaten doen:
$$
\int_{-\frac23\pi}^{\frac23\pi}\int_1^{2\cos\frac12\alpha}r\,\mathrm{d}r\,\mathrm{d}\alpha
$$

kphart
zondag 22 januari 2017

©2001-2024 WisFaq