\require{AMSmath} Breuken differentiëren met de kettingregel Ik pas de kettingregel toe op deze opgave: 2/1-2x u=1-2x y=2/u u'=-2 y'=2/u hoe herschrijf ik de laatste? ik weet dat 1/u -1/u2 word, maar bij 2/u snap ik dit niet. Alvast bedankt! stijn Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 19 januari 2017 Antwoord Hallo Stijn, Uit y=2/u volgt niet y'=2/u. Schrijf y=2/u als y=2·u-1. Nu differentiëren volgens de basisregel: dy/du = -1·2·u-2 = -2u-2 Dan weer terug naar niet-negatieve macht: dy/du = -2/u2 = -2/(1-2x)2 Je vindt dan: dy/dx = dy/du·du/dx dy/dx = -2/(1-2x)2·-2 dy/dx = 4/(1-2x)2 GHvD donderdag 19 januari 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik pas de kettingregel toe op deze opgave: 2/1-2x u=1-2x y=2/u u'=-2 y'=2/u hoe herschrijf ik de laatste? ik weet dat 1/u -1/u2 word, maar bij 2/u snap ik dit niet. Alvast bedankt! stijn Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 19 januari 2017
stijn Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 19 januari 2017
Hallo Stijn, Uit y=2/u volgt niet y'=2/u. Schrijf y=2/u als y=2·u-1. Nu differentiëren volgens de basisregel: dy/du = -1·2·u-2 = -2u-2 Dan weer terug naar niet-negatieve macht: dy/du = -2/u2 = -2/(1-2x)2 Je vindt dan: dy/dx = dy/du·du/dx dy/dx = -2/(1-2x)2·-2 dy/dx = 4/(1-2x)2 GHvD donderdag 19 januari 2017
GHvD donderdag 19 januari 2017
©2001-2024 WisFaq