\require{AMSmath} De afgeleide Hallo,Ik moet dit maken maar ik snap de stappen niet van hoe je dit moet aanpakken zou je misschien een voorbeeld kunnen geven?Differentieer de volgende veelterm naar x en herleid het antwoord.\eqalign{\frac{d}{dx} f(x) = ...}f(x)=4/t2 + 4·x·t - 2/xDe afgeleide Mitche Student hbo - woensdag 18 januari 2017 Antwoord Het gaat hier om een functie van x. Je beschouwt dan t als een constante. Kijk maar 's naar de rekenregels voor het differentiëren. De afgeleide wordt dan: \eqalign{ & f(x) = \frac{4} {{t^2 }} + 4xt + \frac{2} {x} \cr & f(x) = \frac{4} {{t^2 }} + 4t \cdot x + 2x^{ - 1} \cr & f'(x) = 4t - 2x^{ - 2} \cr & f'(x) = 4t - \frac{2} {{x^2 }} \cr} Helpt dat? WvR woensdag 18 januari 2017 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik moet dit maken maar ik snap de stappen niet van hoe je dit moet aanpakken zou je misschien een voorbeeld kunnen geven?Differentieer de volgende veelterm naar x en herleid het antwoord.\eqalign{\frac{d}{dx} f(x) = ...}f(x)=4/t2 + 4·x·t - 2/xDe afgeleide Mitche Student hbo - woensdag 18 januari 2017
Mitche Student hbo - woensdag 18 januari 2017
Het gaat hier om een functie van x. Je beschouwt dan t als een constante. Kijk maar 's naar de rekenregels voor het differentiëren. De afgeleide wordt dan: \eqalign{ & f(x) = \frac{4} {{t^2 }} + 4xt + \frac{2} {x} \cr & f(x) = \frac{4} {{t^2 }} + 4t \cdot x + 2x^{ - 1} \cr & f'(x) = 4t - 2x^{ - 2} \cr & f'(x) = 4t - \frac{2} {{x^2 }} \cr} Helpt dat? WvR woensdag 18 januari 2017
WvR woensdag 18 januari 2017
©2001-2025 WisFaq