Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunt(en) van twee grafieken

Hoe kan je het snijpunt vinden van y=x2 en y= bgtgx? Ik heb geen idee hoe je hieraan moet beginnen, kunnen jullie mij op weg helpen?

Arne D
Student universiteit België - zondag 8 januari 2017

Antwoord

Er zijn twee snijpunten: $(0,0)$ en nog één, met $x$>$0$ (teken een plaatje). Dat snijpunt kun je alleen numeriek benaderen, de vergelijking $x^2=\operatorname{bgtg} x$ heeft geen `mooie' oplossingen.

kphart
zondag 8 januari 2017

©2001-2024 WisFaq