Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 8310 

Re: Mastermind (kansen)

En hoe bereken je de grootste kans van de tweede beurt? Als je er weer vanuit gaat dat je weet dat je er in de eerste beurt 2goed had maar niet op de goede plek?
Sorry, maar ik vind het echt heel moeilijk.

Marjol
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 10 maart 2003

Antwoord

de grootste kans is die met de meeste chaos. Derhalve twee goede kleuren en twee foute kleuren.
Want hoe krijg je twee goede kleuren?
Een van de test goed en een van de overigen goed: P=4/9
+
Twee van de test goed en overige fout: P=1/36
+
Twee van de test fout en overige goed: P=1/36
Bij elkaar precies de helft...

Geen enkele van de twee (goede) kleuren op de goede plek ('te toevallig' als dit wel het geval zou zijn...).

Doe je zelf ook nog wat?

MvdH
maandag 10 maart 2003

©2001-2024 WisFaq