Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Onbekende exponent

Van de volgende formule wil ik graag x berekenen.

Formule: Y=7·10^8x (Eigenlijk Y=7E+08x)
Gegeven is Y=0,361

Dat wordt dus: 7·10^8x=0,361, hoe kan ik vanuit hier x berekenen?

Gaby
Student hbo - dinsdag 3 januari 2017

Antwoord

Als ik het goed begrijp zou het zoiets moeten zijn:

$
\eqalign{
& 7 \times 10^{8x} = 0,361 \cr
& 10^{8x} = \frac{{0,361}}
{7} \approx 0,051571... \cr
& \log \left( {10^{8x} } \right) = \log (0,051571...) \cr
& 8x \cdot \log (10) = \log (0,051571...) \cr
& 8x = \frac{{\log (0,051571...)}}
{{\log (10)}} \cr
& x = \frac{{\log (0,051571...)}}
{{8 \cdot \log (10)}} \approx - 0,16094... \cr}
$

Wat jij wilt...:-)

PS
Soms moet je haakjes schrijven om duidelijk te maken wat je bedoelt!

WvR
dinsdag 3 januari 2017

 Re: Onbekende exponent 

©2001-2024 WisFaq