Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 83525 

Re: Afgeleiden en optimalisatie functie 1 veranderlijke

Bedankt voor het antwoord, nu bij het berekenen van deze vergelijking kamp ik wel met een redeneringsprobleem.

(810ln3.u)/((1+(81)u)2=(9ln3)/(10)
(10)/((1+(81)u))2= (9ln3)/(810ln3.u)
(10)/(1+162u+6561u2)=(9)/(810u)

Zit ik op de goeie weg? Zoja zie ik niet goed hoe ik hieruit moet geraken

glenn
Student universiteit België - dinsdag 20 december 2016

Antwoord

Kruislings vermenigvuldigen (of de breuken ondersteboven zetten), dan komt er een kwadratische vergelijking voor $u$:
$$
\frac{1+162u+6561u^2}{10}=\frac{810u}{9}
$$
en die had je vrijwel meteen gekregen als je in de eerste vergelijking alleen met $(1+81u)^2$ had vermenigvuldigd.

kphart
dinsdag 20 december 2016

 Re: Re: Afgeleiden en optimalisatie functie 1 veranderlijke 

©2001-2024 WisFaq