Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 83512 

Re: Re: Re: Lineair vraagstuk

Ik begrijp het niet zo goed sorry. Ik neem voor x jonge arbeiders en y ervaren vandaar dat ik met mijn denken blijf linken aan de vraag
5jonge arbeiders dus 5x en 2 ervaren dus 2y en er moeten per 5jonge minstens 2 ervaren aanwezig zijn

dan zit er een fout in de opgave? toch? want letterlijk is dit toch 5x2y

glenn
Student universiteit België - zondag 18 december 2016

Antwoord

Nee, de fout zit in je hoofd.

Ben je het met mee eens dat als je 5 jonge arbeiders hebt dat je dan tenminste 2 ervaren werknmers nodig hebt?
Dus een punt op je grenslijn is (x,y)=(5,2).
Het gaat nu om de lijn ay=bx.
Vul nu (x,y)=(5,2) in : 2a=5b.
Als a=1 dan is b 2*1/5=2/5.
Het betreft dus inderdaad de grenslijn y=(2/5)x. Basta.

hk
zondag 18 december 2016

©2001-2024 WisFaq