Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 83510 

Re: Re: Lineair vraagstuk

Beste

Ik had gezien dat u inderdaad y2/5x neemt maar dit is toch vreemd gezien de jonge arbeiders = x en de ervaren arbeiders = y en er wordt gesteld dat per 5 jonge arbeiders er minstens 2 ervaren arbeiders moeten aanwezig zijn

dus 5x2y dus y5/2x ?

Glenn
Student universiteit België - zondag 18 december 2016

Antwoord

Controleer maar:
5 jonge arbeiders dus 2 ervaren: dus x=5 en y=2
Voldoet dit aan y=(5/2)x?
Even invullen: 2=(5/2)*5, dus 2=25/2 dus 2=12,5. Nee dus.
Voldoet dit aan y=(2/5)x?
Even invullen: 2=(2/5)*5, dus 2=10/5, dus 2=2. Ja dus.

Dus moet inderdaad y$\ge$(2/5)x (of 5y$\ge$2x), zoals ik al schreef.

hk
zondag 18 december 2016

 Re: Re: Re: Lineair vraagstuk 

©2001-2024 WisFaq