Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 83506 

Re: Lineair vraagstuk

Mijn bevindingen met de verkregen tips :

TK= 100x + 300y

beperkingen
10x+20y$\geq$180
5x$\leq$2y
x$\geq$0,2(x+y)

als ik dit teken en de nulpunten van elke vergelijking bereken en dan aan de hand van de niveaulijnen het maximaal punt ga zoeken

kom ik in een snijpunt van de vergelijking
y=4x en y=9-1/2x

hier los ik x uit op en kom ik op x=2 en dan y=8

Invullen in TK = 100.2+300.8 = 2600

dus er moeten 2 jonge arbeiders en 8 ervaren arbeiders ingezet worden om dagelijks minstens 180 eenheden te produceren met een zo laag mogelijke kostprijs 2600.

Klopt dit eindresultaat?

Bedankt !

Glenn
Student universiteit België - zondag 18 december 2016

Antwoord

Volgens mij klopt 5x$\le$2y niet, want dan geldt y$\ge$(5x)/2.
Ik had opgeschreven: y$\ge$(2/5)x, dus 5y$\ge$2x.
Vul maar in x=5 en y=2 om te controleren of dit punt inderdaad op de rand ligt.

hk
zondag 18 december 2016

 Re: Re: Lineair vraagstuk 

©2001-2024 WisFaq