\require{AMSmath} Integreren Hallo, ik weet niet hoe ik hieraan zou moeten beginnen. Subs?het is een onbepaalde integraalIntegraal van (eaxˇcos(bx))dxIk was zo begonnenu= cosbxdu=-sinbxˇbdv= eaxv= eax ˇ 1/a $\to$ Dit werd fout gerekend het moest a zijn ipv 1/a alleen heb ik geen idee waarom.Alvast bedankt Integreren joanna 3de graad ASO - vrijdag 16 december 2016 Antwoord Dat van die $\eqalign{\frac{1}{a}}$ lijkt me wel in orde:$\eqalign{\int {e^{ax} \cos (bx)\,dx = \frac{1}{a}e^{ax} \cdot \cos (bx) - \int {\frac{1}{a}e^{ax} \cdot b \cdot - \sin (bx)\,dx}}}$Je kunt 's kijken naar Integraal van exˇcos(x). Dat lijkt sprekend, behalve dan dat jij nog een $a$ en een $b$ er bij hebt staan. Dat maakt (in principe) voor de methode niet uit, maar je moet wel even goed blijven opletten.Probeer maar 's.Ik denk dat je uiteindelijk zoiets krijgt als:$\eqalign{\int {e^{ax} \cos (bx)\,dx = } \frac{{e^{ax} }}{{a^2 + b^2 }}\left( {a \cdot \cos (bx) + b \cdot \sin (bx)} \right)+C}$Leuk...3. Partieel integreren WvR zaterdag 17 december 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, ik weet niet hoe ik hieraan zou moeten beginnen. Subs?het is een onbepaalde integraalIntegraal van (eaxˇcos(bx))dxIk was zo begonnenu= cosbxdu=-sinbxˇbdv= eaxv= eax ˇ 1/a $\to$ Dit werd fout gerekend het moest a zijn ipv 1/a alleen heb ik geen idee waarom.Alvast bedankt Integreren joanna 3de graad ASO - vrijdag 16 december 2016
joanna 3de graad ASO - vrijdag 16 december 2016
Dat van die $\eqalign{\frac{1}{a}}$ lijkt me wel in orde:$\eqalign{\int {e^{ax} \cos (bx)\,dx = \frac{1}{a}e^{ax} \cdot \cos (bx) - \int {\frac{1}{a}e^{ax} \cdot b \cdot - \sin (bx)\,dx}}}$Je kunt 's kijken naar Integraal van exˇcos(x). Dat lijkt sprekend, behalve dan dat jij nog een $a$ en een $b$ er bij hebt staan. Dat maakt (in principe) voor de methode niet uit, maar je moet wel even goed blijven opletten.Probeer maar 's.Ik denk dat je uiteindelijk zoiets krijgt als:$\eqalign{\int {e^{ax} \cos (bx)\,dx = } \frac{{e^{ax} }}{{a^2 + b^2 }}\left( {a \cdot \cos (bx) + b \cdot \sin (bx)} \right)+C}$Leuk...3. Partieel integreren WvR zaterdag 17 december 2016
WvR zaterdag 17 december 2016
©2001-2024 WisFaq