\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 83488 Re: Geschikt assenstelsel? Het soort opgaven die ik moet maken zijn goed vergelijkbaar met Opgave Lineair programmeren.Bijvoorbeeld met de formules:2a+3b$<$1504a+2b$<$150Winst=200·a+125·b-6000.Zoals in mijn eerste bericht ging het er bij mij om hoe ik het toegestane gebied zo duidelijk mogelijk kan weergeven dmv een goed assenstelsel.Ik hoop dat het zo duidelijker is. Koen K Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 14 december 2016 Antwoord Neem a=0 en bereken b.2a+3b=150 geeft b=50Neem b=0 en bereken a.2a+3b=150 geeft a=75Neem a=0 en bereken b.4a+2b=150 geeft b=75Neem b=0 en bereken a.4a+2b=150 geeft a=37,5Als je kiest voor a=0..75 en b=0..75 kan het niet mis gaan. Ik zou het assenstelsel dan kiezen met a=0..80 en b=0..80.Je krijgt dan:...en dan kan je dat zo doen dus... WvR woensdag 14 december 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Het soort opgaven die ik moet maken zijn goed vergelijkbaar met Opgave Lineair programmeren.Bijvoorbeeld met de formules:2a+3b$<$1504a+2b$<$150Winst=200·a+125·b-6000.Zoals in mijn eerste bericht ging het er bij mij om hoe ik het toegestane gebied zo duidelijk mogelijk kan weergeven dmv een goed assenstelsel.Ik hoop dat het zo duidelijker is. Koen K Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 14 december 2016
Koen K Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 14 december 2016
Neem a=0 en bereken b.2a+3b=150 geeft b=50Neem b=0 en bereken a.2a+3b=150 geeft a=75Neem a=0 en bereken b.4a+2b=150 geeft b=75Neem b=0 en bereken a.4a+2b=150 geeft a=37,5Als je kiest voor a=0..75 en b=0..75 kan het niet mis gaan. Ik zou het assenstelsel dan kiezen met a=0..80 en b=0..80.Je krijgt dan:...en dan kan je dat zo doen dus... WvR woensdag 14 december 2016
WvR woensdag 14 december 2016
©2001-2024 WisFaq