Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Algebra

Wat is de reden waarom er geen minteken in de noemer mag staan bij een breuk?
Het minteken mag wel voor de breukstreep of in de teller...

Wat is de reden waarom er geen kommagetallen in een breuk mogen staan?

Tim B
1ste graad ASO-TSO-BSO - zondag 11 december 2016

Antwoord

Wie zegt dat die dingen niet mogen? Er is niets mis met de breuken $\frac{5}{-2}$ en $\frac{1{,}2345}{9{,}876}$. Sommige mensen vinden ze misschien niet mooi maar dat is wat anders.
Het minteken voor de breuk maakt hem wat overzichtelijker: je ziet meteen dat hij negatief is. En veel mensen vinden $\frac{12345}{98760}$ wat mooier dan de breuk hierboven maar wiskundig is met beide niets mis.

kphart
zondag 11 december 2016

©2001-2024 WisFaq