\require{AMSmath} Meetkunde Gegeven zijn de lijn l:5x−4y=40 en de punten A(12,3) en B(2,-2).Lijn m gaat door de punten A en B. Bereken de coördinaten van het snijpunt van de lijnen l en m.Stel een vergelijking op van de lijn p door het midden van lijnstuk AB die loodrecht op lijn m staat.Ik snap niet echt hoe ik met alleen 1 coördinaat, namelijk het midden de richtingscoëfficiënt kan berekenen bij b? Romi Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 11 december 2016 Antwoord De coördinaten van het midden van lijnstuk AB zijn (7,$\frac{1}{2}$) en voor de richtingscoëfficiënt van lijn p geldt:$rc_p\cdot rc_m=-1$De richtingscoëfficiënt van $m$ had je al bij a. berekend toch?Ben je er dan uit? WvR zondag 11 december 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven zijn de lijn l:5x−4y=40 en de punten A(12,3) en B(2,-2).Lijn m gaat door de punten A en B. Bereken de coördinaten van het snijpunt van de lijnen l en m.Stel een vergelijking op van de lijn p door het midden van lijnstuk AB die loodrecht op lijn m staat.Ik snap niet echt hoe ik met alleen 1 coördinaat, namelijk het midden de richtingscoëfficiënt kan berekenen bij b? Romi Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 11 december 2016
Romi Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 11 december 2016
De coördinaten van het midden van lijnstuk AB zijn (7,$\frac{1}{2}$) en voor de richtingscoëfficiënt van lijn p geldt:$rc_p\cdot rc_m=-1$De richtingscoëfficiënt van $m$ had je al bij a. berekend toch?Ben je er dan uit? WvR zondag 11 december 2016
WvR zondag 11 december 2016
©2001-2024 WisFaq