Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Onbepaalde vorm

Beste,
In onze cursus staat dat 1/0 een onbepaalde vorm is,
nu vond ik dat de limiet van 1/0 gelijk is aan +oneindig.

Waarom wordt 1/0 dan een onbepaalde vorm genoemd?

Of ben ik verkeerd?

mathem
3de graad ASO - zaterdag 10 december 2016

Antwoord

In de reële getallen is $a/b$ een afkorting voor $a\cdot b^{-1}$, en $b^{-1}$ is dat getal waarvoor geldt $b\cdot b^{-1}=1$. Voor $0$ bestaat zo'n getal niet omdat $0\cdot x=0$ voor alle $x$. Dat is de reden waarom je boek schrijft dat $1/0$ geen betekenis heeft.
Hoe heb jij gevonden dat $1/0$ gelijk zou moeten zijn aan $+\infty$?

kphart
zondag 11 december 2016

©2001-2024 WisFaq