Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het effect op de vraag

y2-150(x-500)ey-600+x3/1000 = 485000

Als oplossing heb ik hier na uitwerking

f(x)' = -3x2/1000(2y-150y-600(-150x+75000)ey-600

Als ik dan hier x = 500 invul en y=600 kom ik op -5/8 terwijl de oplossing -1/2 moet zijn.

Waar maak ik een fout?

Glenn
Student universiteit België - woensdag 23 november 2016

Antwoord

2ydy - 150ey-600dx - 150(x-500)ey-600dy + 0,0003x2dx = 0 hoeft niet eerst mooier gemaakt te worden want je kunt x = 500 en y = 600 direct invullen.
Je krijgt 1200dy = -600dx en dus dy/dx = -1/2

Ook hier is het invoeren van f(x) in je nadeel om dezelfde reden als in je eerdere vraag.
Je vraag 'waar maak ik een fout?' is niet te beantwoorden omdat je niets laat zien van de door jou gevolgde route.

MBL
woensdag 23 november 2016

©2001-2024 WisFaq