\require{AMSmath} Lastige bikwadratische vergelijkingen (2x4-6x2-27)2= (x4-3x2+9)2 Wim De Ouder - woensdag 23 november 2016 Antwoord Dat valt best mee: er geldt$$2x^4-6x^2-27=x^4-3x^2+9$$of$$2x^4-6x^2-27=-(x^4-3x^2+9)$$In beide gevallen krijg je een kwadratische vergelijking met $x^2$ als onbekende en dat gaat verder zonder al te veel moeite. kphart woensdag 23 november 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
(2x4-6x2-27)2= (x4-3x2+9)2 Wim De Ouder - woensdag 23 november 2016
Wim De Ouder - woensdag 23 november 2016
Dat valt best mee: er geldt$$2x^4-6x^2-27=x^4-3x^2+9$$of$$2x^4-6x^2-27=-(x^4-3x^2+9)$$In beide gevallen krijg je een kwadratische vergelijking met $x^2$ als onbekende en dat gaat verder zonder al te veel moeite. kphart woensdag 23 november 2016
kphart woensdag 23 november 2016
©2001-2024 WisFaq