\require{AMSmath} Een vergelijking oplossen ik snap deze som niet. (x+5)2=(x-1)(x+3)-4(x+5)2=-1(x2+3x)-4(x+5)2=-x2+-3x(x+5)2=x2-3xVerder kom ik er niet uit. Kan iemand mij helpen?? Mirte Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 20 november 2016 Antwoord Hallo Mirte,Eerst netjes haakjes wegwerken. Aan de linkerkant:(x+5)2 =(x+5)(x+5) =x2+5x+5x+25 =x2+10x+25Aan de rechterkant:(x-1)(x+3) =x2+3x-1x-3 =x2+2x-3Jouw vergelijking wordt dan:x2+10x+25=x2+2x-3 -4dus:x2+10x+25=x2+2x-7Aan beide kanten van het is-gelijk-teken x2 aftrekken:10x+25=2x-7Aan beide kanten 2x aftrekken:8x+25=-7Aan beide kanten 25 aftrekken:8x=-32Aan beide kanten delen door 8:x=-4OK zo? GHvD zondag 20 november 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik snap deze som niet. (x+5)2=(x-1)(x+3)-4(x+5)2=-1(x2+3x)-4(x+5)2=-x2+-3x(x+5)2=x2-3xVerder kom ik er niet uit. Kan iemand mij helpen?? Mirte Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 20 november 2016
Mirte Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 20 november 2016
Hallo Mirte,Eerst netjes haakjes wegwerken. Aan de linkerkant:(x+5)2 =(x+5)(x+5) =x2+5x+5x+25 =x2+10x+25Aan de rechterkant:(x-1)(x+3) =x2+3x-1x-3 =x2+2x-3Jouw vergelijking wordt dan:x2+10x+25=x2+2x-3 -4dus:x2+10x+25=x2+2x-7Aan beide kanten van het is-gelijk-teken x2 aftrekken:10x+25=2x-7Aan beide kanten 2x aftrekken:8x+25=-7Aan beide kanten 25 aftrekken:8x=-32Aan beide kanten delen door 8:x=-4OK zo? GHvD zondag 20 november 2016
GHvD zondag 20 november 2016
©2001-2024 WisFaq