Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Percentage berekenen uit lening

Ik ontleen een bedrag van 6000 euro af te betalen in 48 maanden met een maandelijkse vaste som van 158 euro. Na 48 maanden heb ik 8064 euro terug betaald.Dus heb ik aan intrest 2064 euro bij betaald op 6000 euro.

Mijn vraag: kan iemand mij de juiste berekeningsformule geven hoe ik het juiste percentage bedrag kan weten dat er op deze lening gevraagd werd?

Vankri
Ouder - woensdag 16 november 2016

Antwoord

Wanneer je 48 keer een bedrag van 158 Euro betaalt, dan is dit in totaal 48·158=7585 Euro. Het geleende bedrag was 6000 Euro, je hebt dus 7584-6000=1584 Euro aan rente betaald. In totaal is dit (1584/6000)·100% = 26,4% van het geleende bedrag.

GHvD
woensdag 16 november 2016

 Re: Percentage berekenen uit lening 

©2001-2024 WisFaq