\require{AMSmath} Moeilijke logaritme Geachte,Deze logaritme moet ik zonder rekenmachine oplossen, maar hoe doe je dit? Wilt u de tussenstappen uitleggen?125log 533(125 is het grondtal)enlog(10√10)/log 0,1Alvast bedankt! Imaad 3de graad ASO - woensdag 16 november 2016 Antwoord Voor de eerste opgave heb je regel L2 nodig van de rekenregels voor logaritmen.Je krijgt dan:\eqalign{ {}^{125}\log (5^{33} ) = \frac{{{}^5\log (5^{33} )}} {{{}^5\log (125)}} }Dan kan je wel verder denk ik. Denk goed na over het waarom en hoe!Bij de tweede opdracht is het handig om de getallen te schrijven als machten van 10. Je krijgt dan:\eqalign{ \frac{{\log (10\sqrt {10} )}} {{\log (0,1)}} = \frac{{\log \left( {10^{1\frac{1} {2}} } \right)}} {{\log (10^{ - 1} )}} }Dan kan je wel verder denk ik. Denk goed na over het waarom en hoe! WvR woensdag 16 november 2016 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Geachte,Deze logaritme moet ik zonder rekenmachine oplossen, maar hoe doe je dit? Wilt u de tussenstappen uitleggen?125log 533(125 is het grondtal)enlog(10√10)/log 0,1Alvast bedankt! Imaad 3de graad ASO - woensdag 16 november 2016
Imaad 3de graad ASO - woensdag 16 november 2016
Voor de eerste opgave heb je regel L2 nodig van de rekenregels voor logaritmen.Je krijgt dan:\eqalign{ {}^{125}\log (5^{33} ) = \frac{{{}^5\log (5^{33} )}} {{{}^5\log (125)}} }Dan kan je wel verder denk ik. Denk goed na over het waarom en hoe!Bij de tweede opdracht is het handig om de getallen te schrijven als machten van 10. Je krijgt dan:\eqalign{ \frac{{\log (10\sqrt {10} )}} {{\log (0,1)}} = \frac{{\log \left( {10^{1\frac{1} {2}} } \right)}} {{\log (10^{ - 1} )}} }Dan kan je wel verder denk ik. Denk goed na over het waarom en hoe! WvR woensdag 16 november 2016
WvR woensdag 16 november 2016
©2001-2025 WisFaq