Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Geen snijpunt met de x-as

-x2+px+p-3
voor welke reële getallen p heeft de grafiek geen snijpunt met de x-as.
Via de discriminant regel kom ik uit op een ander antwoord dan het antwoord model.. namelijk:
0$<$x$<$2

R
Student hbo - woensdag 2 november 2016

Antwoord

Ik kom op D=p2+4(p-3)=p2+4p-12=(p+6)(p-2)
D=0 als p=-6 of p=2
D$<$0 als -6$<$p$<$2

hk
woensdag 2 november 2016

©2001-2024 WisFaq