Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ik vind twee verschillende voorschriften voor de algemene sinusfunctie

1) In ' Wiskundige basisvaardigheden ' Gert Sonck ( VUB )
f(x)= A新in(Bx+C)
2) In leerboeken en op de websites ,
f(x)= A新in(B(x+C))
(x-C)
Kan het verband niet ontdekken .

Vriendelijke groeten

Theo
3de graad ASO - woensdag 2 november 2016

Antwoord

Er is eigenlijk geen verschil tussen de twee vormen. Kijk maar naar de twee volgende formules die er weliswaar iets anders uitzien maar helemaal gelijk zijn.
f(x) = 5新in(4x+8) en f(x) = 5新in4(x+2)

Omdat men tegenwoordig het gedeelte achter de sinus meestal tussen haakjes zet i.v.m. de leesbaarheid zou de tweede vorm geschreven worden als f(x) = 5新in(4(x+2)).
Dat zijn dus best veel haakjes en die vermijd je door de eerste vorm te nemen.
Verder lijkt het me een kwestie van smaak.

MBL
woensdag 2 november 2016

©2001-2024 WisFaq